Tactische Opleiding Flevoland

Tactische Opleiding Flevoland.
Nu hoor ik je jezelf afvragen wat is dat?
Dat gaan we proberen jullie uit te leggen.


We beginnen met de afkorting, dat is namelijk TOF.
Wel nu we dat weten komt hier de uitleg.
TOF is een combinatie van discipline, zelfredzaamheid, zhkh (zelf hulp, kameraden hulp) ofwel een soort ehbo maar dan met de training dat je onder vuur ligt maar natuurlijk ook marseren, in de houding staan en tactisch verplaatsen door het bos.

De training duurt 24 weken en zal elke keer opvolgend zijn, zo zullen ouders om de training heen moeten plannen zodat jullie (onze leerlingen) geen moment van de training missen zodat je geen achterstand oploopt.
Wel nu, alles even opgesplitst.


Ten eerste de discipline.
De discipline betekend dat je elke opdracht die je krijgt uitvoert zonder ook maar in wat voor manier dan ook laat blijken dat je het niet leuk vind.
Dit betekend dat als je de opdracht krijgt om een aantal stappen vooruit te zetten, maar daar ligt een sloot, doe je dit zonder te verblikken of verloren.


Zelfredzaamheid.

Zelfredzaamheid houd in dat je je zelf kunt redden.
Bijvoorbeeld je kunt een vuur maken om je eten mee klaar te maken.
Ook zorg je zelf dat je eten (brood) en drinken (water) bij je hebt, heb je dit niet word de training heel zwaar voor je.
Ook houd het in dat je de rugzak die je van ons in bruikleen krijgt schoon, netjes en goed georganiseerd houd, hiervoor krijg je instructies tijdens de training.


Zhkh.

Zhkh of Zelf Hulp, Kameraden Hulp houd in dat je gaat leren hoe je je buddy moet helpen als hij gewond is of hoe je iemand in de stabielezijlegging legt zodat hij of zij niet stikt bij bewustzijns verlies.
Ook zal er tijdens deze training geleerd worden hoe jullie als groep een gewond persoon moeten verplaatsen als je onder vuur ligt.
Ook word er gekeken naar het uithoudingsvermogen zodat er één of meerdere personen een brancard kunnen meenemen om tijdens een training buiten het rlg veld een persoon vervoerd kan worden.


Marcheren.
Marcheren of ook wel wandelen in groepsformatie is één van de manieren om je te verplaatsen van punt a naar punt b. Dit houd in dat je op een vaste plek in de groep naast je buddy je verplaatst, bij opstellen staan jij en je buddy achter elkaar.
We trainen eerst het marcheren op het veld en daarna zullen we gaan marcheren door het bos of elders in of rond Lelystad.


In de houding staan.
In de houding staan is ook een opdracht die erbij hoort.
Zo leer je de rust houding en de geef acht houding.
Er word door heel veel mensen makkelijk over gedacht, maar dat is het niet.
Vaak komt het voor dat men te verkrampt gaat staan, dat is niet goed. Maar ook dat gaan wij jullie leren.


Tactisch verplaatsen in het bos.
Tactisch verplaatsen is de tweede manier hoe je je verplaatst, echter is dit wel de meest bewegelijke manier.
Dit houd in je moet je voort bewegen maar ook de persoon voor en achter je in de gaten houden.
Met daarbij je omgeving in de gaten houden,
Is er een dreiging zet je het peloton stil en verplaats je je in dekking bij de bedreiging weg.
Ook zal er bij een tactische verplaatsing voorkomen dat je een sloot in moet en je door de sloot moet verplaatsen zodat een vijand jou niet ziet. Of als er links een sloot ligt en rechts is de dreiging, niet nadenken maar die sloot in.


Ik hoop dat ik het voor jullie een beetje duidelijk heb kunnen omschrijven wat TOF inhoud en we hopen jullie natuurlijk ook te zien bij deze training.
Opgave is verplicht want we hebben per training ruimte voor maximaal 20 leden.


De kosten zijn €300 voor 24 weken.
Per training is dit 4 uren.
Tijdstip training is van 15.30 uur tot 19.30 uur.


Durf jij het aan?


Heb je vragen stuur mij een whatsapp op telefoonnummer 0615582404 NIET BELLEN.